2020 metų sėjos kalendorius

Kas lemia gausų derlių?

sejos kalandorius, 2020 metu sejos kalendorius, darzoves

Kiekvienas sodininkas ir daržininkas puikiai žino, kad augalus reikia sodinti atsižvelgiant į sėjos kalendorių, kuris yra sudaromas pagal mėnulio fazes. Galima tai pavadinti sėklos žadinimu iš miego tinkamu metu. Juk mėnulio įtaka jau seniai žinoma ir veikia kiekvieną gyvą žemės būtybę.

Jo trauka lemia jūrose vykstančius potvynius ir atoslūgius, todėl nekyla abejonių, kad mėnulis veikia ne tik augalų vystymąsi, bet ir žmonių savijautą.

Patį kalendorių rasite apačioje, tačiau pradžioje sužinokime šiek tiek daugiau…

2020 sejos kalendorius

Yra tam tikros taisyklės, kaip sudaromi mėnulio kalendoriai. Seniausias žinomas metodas – tai atsižvelgti į mėnulio fazę. Tiek liaudies patirtis, tiek moksliniai tyrimai rodo, kad mėnulio fazė išties veikia augalų augimą.

Pvz. dr. Frankas Brownas  dešimt metų atlikinėjo mokslinius tyrimus, susijusius su mėnulio įtaka augalų augimui. Jis nustatė, kad pilnaties metu augalai absorbavo daugiau vandens. Nors jis atliko savo eksperimentus laboratorijoje be tiesioginio sąlyčio su mėnuliu, rezultai išliko tokie patys. Astrologų teigimu, pilnaties metu visas biolauko aktyvumas yra sutelktas šakelėse, lapuose, žieduose. Taigi, mokslininkai patvirtina liaudies ir astrologų išmintį.

Astrologai, sudarydami sėjos kalendorių, taip pat atsižvelgia ir į zodiako ženklus. Yra išskiriamos tokios dienos, kai augalų sodinti visai nepatartina, pvz. jaunaties metu, kai Mėnulis būna Vandenio bei Dvynių ženkluose. Teigiama, kad tai bevaisiai Oro ženklai.

 

O štai kaip sėti ir sodinti kitomis mėnulio fazėmis.

Augalai, sėjos kalendorius

  • Per priešpilnį patariama sodinti ir sėti tuos augalus, kurių  maistingiausios dalys auga virš žemės: pomidorai, agurkai kt.
  • Per delčią patariama sėti ir sodinti tuos augalus, kurių vertingiausios dalys auga žemėje: įvairūs šakniavaisiai, pvz. bulvės.
  • Per pilnatį iš esmės yra geriausia sėti ir sodinti – tuomet augalai įgauna daugiausia gyvybinės energijos.

Pavyzdžiui 2020-siais metais pomidorus, moliūgus, cukinijas rekomenduojama sodinti: kovo 3 – 5, 31, balandžio 6 – 10, gegužės 4 – 7, 30 – 31 d.  Salotas, agurkus, špinatus: kovo 4 – 5, 11- 13, 27 – 28; balandžio 1 – 2, 5, 27- 29, gegužės 2 – 3, 6 – 7, 25 – 26. Na, o bulves, morkas, ridikus: kovo 11 – 13, 17 – 18, balandžio 13 – 14, 18 – 19, gegužės 11 – 12, 15 – 16 d.

 

Žinoma, šiuolaikiniam skubančiam žmogui sudėtinga suprasti, koks mėnulis ir zodiako ženklas yra aktyvus šiuo metu, tad visuomet praverčia astrologų iš anksto sudaryti sėjos kalendoriai.

 

Sėjos kalendorius. augalas

Šiemet su jumis dalinamės  Nijolės Wolmer astrologiniu kalendoriumi. Čia rasite geriausias dienas sėti bei sodinti augalus 2020 metais, tad tikimės, kad sulauksite ypač gausaus derliaus bei mėgausitės laiku, praleistu gryname ore.

Žemiau pateiktoje lentelėje rasite aiškiai išskirtas dienas, kuriomis sudinti tam tikras rūšis yra “Labai gerai”, “Gerai” ir kuriomis “Patenkinamai”. Taip pat labai patogiai išskirta, kada sodinti ir daiginti namuose, kada šiltnamyje, o kada jau keliauti sėti ir sodinti į lauką.

Džiaukimės kiekvienu sodinimo ir auginimo etapu ir mėgaukimės gerliumi.

vaismedziu purskimas

 

Na, o jei prie namų turite ir sodą, pavasarį būtinai pasinaudokite ypatinguoju pavasarinio medžių

purškimo receptu, kurį rasite šiame mūsų straipsnyje:

Kuo svarbus pavasarinis medžių purškimas? Purškiamo mišinio receptas.

O ar žinojote, kad ankstyvas pavasaris – tai geriausias laikas genėti sodą? Čia rasite…

5 pagrindinės medžių genėjimo taisyklės. Kaip teisingai genėti vaismedžius?

 

Kiekvienam sodo ar daržo savininkui labai svarbus yra ir kokybiškas bei savalaikis poilsis. Po visų darbų nepamirškite pasirūpinti ir savo savijauta bei patogiu poilsiu kieme, terasoje ar balkone 🙂 Jei dar neturite savo svajonių lauko baldų – užsukite pasižvalgyti Eko sesių lauko baldų kataloge, kurį rasite čia:

Lauko Baldų katalogas

 

lauko baldai poilsiui

Kai medeliai sutvarkyti, augaliukai susodinti, tuomet pilnatis tampa puikiu laiku ne tik sėti bei sodinti, tačiau ir mėgaustis užtarnautu poilsiu 🙂

 

Linkime gero šių metų derliaus ir daug džiugių akimirkų savo kieme!

Na, o čia nepamirškite pasitikrinti dienas,

kuriomis palankiausia sėti ir sodinti:

sejos kalandorius, 2020 metu sejos kalendorius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *